Nasjonal støttegruppe etter flodbølgekatastrofen 26.12.2004

Infobrev nr: 1 - Februar 2006

Her kan dere lese om overlevendeturen 23.03.06. til 08.04.06.

 

 

Overlevendetur 23.03 til 08.04.

Vi presisierer at turen er åpen for overlevende som også er pårørende.

Pr.i dag (01.02.06) er det ca.30 påmeldte til turen som har avreise fra Norge 23 mars. 

Det er avtalt en pris med vår reiseoperatør på 7.495,- for voksne og 4.995,- for barn.

Prisen inkluderer fly, hotellopphold med frokost.

 

Det blir felles transport fra og til flyplassen som dekkes av støttegruppen.  Hotellet vi benytter er Phuket Orchide Resort på Karon beach. 

 

Støttegruppen bestreber seg på å bistå den enkelte slik at samtlige får reise tilbake til det stedet de var under tsunamien.  Det blir derfor arrangert fellesturer til de fleste steder.  Støttegruppen bestreber å dekke også disse kostnadene så langt det lar seg gjøre.  Det blir også flere andre felles arrangementer.

 

Det blir denne gangen også med helsepersonell, som sammen med representanter fra støttegruppen vil være til stede under hele reisen og oppholdet.

Likeledes vil det også være med personer fra forskningsmiljøet, og det vil bli sendt ut en forberedende undersøkelse til deltagerne i forkant av turen.

 

Dersom noen ønsker å ta med seg familiemedlemmer eller venner som støtte, er det ingen begrensninger for deltagelse selv om disse ikke selv er overlevende eller pårørende.

Påmelding innen 15.02.2006, sendes til: mona@flomkatastrofen.no  / tlf. 95 23 03 51

 

Dette sier helseteamet som var med på forrige tur :

 

 

”Gjennomføringen av systematisk gjennomgang av hendelsesforløpet synes å gi de fleste deltagerne stor effekt, samt tilstedeværelse fra bl.a. Sjømannskirken, konsulatet og Pårørendekontoret. Vurderingen til samtlige i teamet var at deltagerne hadde mer omfattende traumer på bakgrunn av katastrofen enn antatt ved avreise.”

 

Dette sier tur arrangørene Trond og Mona Kalleberg :

 

 

”Utrolig å se at over 50 medmennesker uten unntak tydelig viste, og sågar overbrakte tilbakemeldinger om, meget gode personlige fremganger / resultater. Dette er uten tvil den mest betydningsfulle jobben vi noen gang har gjort !!”

 

Dere kan hente mer informasjon her :

 

 

http://www.flomkatastrofen.no/overlevende/240.html

http://www.flomkatastrofen.no/overlevende/307.html