Nasjonal støttegruppe etter flodbølgekatastrofen 26.12.2004

03.12.2014 - Rapport om prosjektet


 

Min mann. Per Morten og jeg ble rammet av tsunamien 26.12. på Karon Beach. Vi kom hjem med første ambulanse flyet til Norge 31.12. Min mann hadde flere operasjoner der ned og selv jobbet jeg frivillig som healer på sykehuset.

 KOM YI PENG – Kunstutstilling.                                

Min mann. Per Morten og jeg ble rammet av tsunamien 26.12. på Karon Beach.  Vi kom hjem med første ambulanse flyet til Norge 31.12. Min mann hadde flere operasjoner der ned og selv jobbet jeg frivillig som healer på sykehuset.

Vi reiste tilbake til Thailand påsken 2005 hvor vi hadde med oss en del penger som vi hadde fått av venner og bekjente her i Oppegård.  Vi fordelte disse på morsmelk til spebarn , mange forskjellige bygge prosjekter, Opprettet fadder avtalen ” TEPTIDA school for hope.”  og kjøpt KomYiPeng bildene.

Vi har gjort masse i disse årene i Thailand -

·         Bygge bibliotek ,  Pgn  Nangh provinsen, stedet heter Nopring. Biblioteket i Nopring fyller sin misjon som både bibliotek med en del bøker innkjøpt av Greverud skole. Og som et sted hvor de har sykurs, massasje kurs, førstehjelpskurs og lesestund for både voksne og barn.

·         Penger  fra Greverud skole til å kjøpe inn bøker til bibliotek i Nopring

·         Godt samarbeid med guvernøren i Nopring

·         Har hatt frivillig som har bidratt med engelsk undervisning

·         Sykurs med frivillig fra Norge

·         150 kartonger med leker og klær via mine jenteturer til Thailand (vært der 22 ganger)

·         Rullestoler, krykker med mer til et sykehus i Nopring

·         Bygget kjøkken på en skole slik at barn kan få varm mat hver dag

·         Fadderordning for ca 80 barn. i dag har vi 25 som fortsatt får hjelp fra norske faddere. Har holdt på siden 2005. og mange av de som ble fadder da er fortsatt med.

·         Gave penger til Sjømannkirken

·         Trehjulsykkel til en barnehage

·         Kjøpt originale batikk bilder.  Var sammen med Sjømannsprest, Rune Birkeland, og han anbefalte oss å kjøpe noen av disse flotte kunstverkene som barna malte for å bearbeide sine opplevelse/ følelser etter tsunamien om sine opplevelse.  Alle bildene har flotte rammer og glass  så de er godt i vare tatt.

·         Verissage med Thailand ambassadør og ordfører i Opegård kommune.

·         Flere foredrag for barna på skoler.  Barna i Norge var med å tolket bildene og hva de kunne se eller oppleve ved bare å se på de forskjellige bildene.

·         Engelskkurs

·         Alle norske faddere får takkebrev hvert år direkte fra sine fadderbarn

 

Vi jobber fortsatt med å hjelpe og har gjort dette trofast gjennom alle disse årene. Takket være vår thailandske kontakt gjennom 16 år , Noi så har kommer alle pengene direkte til barna som fadderne betaler hvert år.  Hun gjør en utrolig stor jobb for oss i Thailand

  

Det som er viktig nå er å få hjelp til å selge ”KUNST KORTENE”- 4 stk i en pakke

 og selge/auksjonere bort 37 flott batikkbilder ”KOM YI PENG.

 

·         Er det noen mulighet for at noen av bildene kan være med på minnemarkeringen den 26.12.

·         Den 26.12.2005 på Akershus Festning så snakket jeg lenge med Dronning Sonja og Kronprins Haakon.  Dronningen syntes at bildene var utrolig fine.  De er mye lys i disse, selv om det er mye vondt også.  

 

Reiser tilbake 15. 1 og blir der 1 mnd. Skal da opp å besøke barna som vi har fadder ordningen.

Du kan gå inn på www.komyipeng.com. her ser du noen av bildene og på hjemmesiden til Flomkatastrofen kan du også se om vårt prosjekt.