Nasjonal støttegruppe etter flodbølgekatastrofen 26.12.2004

03.12.2014 - Kom Yi Peng

"Kom Yi Peng, betyr lyslykt på thai og er et symbol på en lykkeønskning. Å tenne en lyslykt til minne om de døde, er en gammel tradisjon. Vi har valgt dette symbolet for å signalisere lys, varme og omsorg."
Prosjektet ble igangsatt av Sidsel J. Svestad, med støtte av mannen Per Morten Dahl. De var begge utsatt for tsunamien i julen 2004.

“Under tsunamien 26. desember ble Per Morten og jeg tatt av vannmassene på stranden i Karon. Vi reiste ned igjen i påsken for å bearbeide inntrykkene. Møtene vi da hadde med lokalbefolkningen som hjalp oss i julen, har ført til et sterkt og varig engasjement hos oss begge. Vi ble hentet av norske hjelpemannskaper og fikk oppfølging hjemme i Norge. De ble igjen og måtte klare seg som best de kunne. I takknemlighet till lokalbefolkningen vi møtte i Thailand, har vi besluttet å sette i gang ”Kom Yi Peng” utstillingen."

Sidsel Svestad [sidsel.svestad@gmail.com] Hun sier: "Bildene ønsker jeg skal få en verdig avslutning. Jeg har tatt vare på de i snart 10 år, og hvert bilde har en historie , en følelse og opplevelse å fortelle oss. 

Tross alt så har de malt disse bildene selv for å bearbeide sine opplevelser. Husker så godt at vi var selv i disse forskjellige leirene og så hvordan barna selv malte og tegnet. 

Ønske er å få til en auksjon eller få lagt de ut for salg.  Pengene går tilbake til prosjektene vår i Thailand."

Se også: www.komyipeng.com/